ESEMÉNYNAPTÁR

December 2021
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

szgyf_banner.jpg

Üdültetés

{modal url="images/hirek/2020/LatogatasiTilalomFeloldasa.png" auto_titles="false" open="true"}{/modal}

 

A Zala Megyei Kirendeltség Osztozó – lelkigondozók fóruma című eseményét november 28-án a zalaegerszegi Gondoskodás Egyesített Szociális Intézményben tartották.

A több mint négyszáz ellátott otthonaként szolgáló intézmény vezetője Gombos Zsolt Imréné elmondta: ő személy szerint, de segítő munkatársai is különös figyelemmel vannak a lelkigondozás, a hitélet, a vallásgyakorlás feltételeinek biztosítása iránt. Ennek jegyében került sor a nagyebédlőben tartott, adventi készületként szolgáló közös énekes szentmisére is.


Az intézmény jó kapcsolatban áll a kertváros szívében álló közeli plébániával, ahonnan a lelkipásztorok rendszeresen járnak be az intézménybe lelkigondozói szolgálatot végezni. Itt lát el kisegítő lelkészi feladatokat Nyisztor Krisztián atya is, aki a misét bemutatta ő egyben Zalaegerszeg kórházlelkésze is.
A hívek és ellátottjaink igen szeretik kedves, jólelkű személyiségét, amelynek külön érdekessége a kicsit archaikus beszédmód: csángó születésű, Pusztinában nőtt fel, egy olyan településen, ahol még a régi magyar nyelvet beszélik. Ez a tájnyelv külön ízt adott prédikációjának, amelyben a közelgő advent lelki értékeire hívta fel a figyelmet. Az Osztozó-napi szentmiséről, az ellátottak ezt követő adventre készülődő kézműves foglalkozásáról, a közös beszélgetésről készült fotóösszeállításunkat alább láthatják olvasóink. A Főigazgatóság központjából Késmárki Zsolt volt jelen.
 

Késmárki Zsolt társadalmi kapcsolatokért felelős referens
SZGYF Főigazgatói Iroda