ESEMÉNYNAPTÁR

December 2020
S M T W T F S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

szgyf_banner.jpg

Üdültetés

{modal url="images/hirek/2020/LatogatasiTilalomFeloldasa.png" auto_titles="false" open="true"}{/modal}

 

 1. számú Nefelejcs Idősek Otthona

Az 1. számú Nefelejcs Idősek Otthonában a dolgozók készültek Betlehemi műsorral. A közös karácsonyfa díszítés után a dolgozók pásztorokká, királyokká és angyalokká váltak és nagy sikert aratva előadták műsorukat. A meghitt ünnepség közös énekléssel ért véget a karácsonyfa körül.

2. számú Levendula Idősek Otthona

 

Kósa János megbízott intézményvezető ünnepi köszöntője után a Tófeji Szivárvány dalkör karácsonyi műsora következett, akik hangulatos, telet és karácsony ünnepét idéző dalokat énekeltek és verseket szavaltak.

 

 

Zalaegerszeg város római katolikus, evangélikus, református lelkészei Ökumenikus Istentisztelet tartottak. Ezt követően a Hetednapi Adventista Egyház énekkarának ünnepi műsora következett, melyen gitár zene kísérete mellett karácsonyi és vallásos témájú 3 szólamú dalokat énekeltek, és verseket mondtak.

 

3. számú Búzavirág Idősek Otthona

 

A 3. számú Búzavirág Idősek Otthona karácsonyi műsora Jandó Nikolett telephelyvezető ünnepi köszöntőjével kezdődött.

 

Ezt követően az andráshidai Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület műsora következett, akik karácsonyi dalcsokorral szórakoztatták az otthon ellátottait és a hozzátartozókat. Majd a Mária Magdolna Plébánia Énekkara karácsonyi egyházi dalok műsora következett. Az énekkar közös éneklésre buzdította az időseket, akik a kérésnek eleget téve boldogan énekelték a karácsonyi dalokat.

 

A vendégszereplők után az otthon ellátottai közül hatan olvasták fel az általuk kiválasztott karácsonyi verseket.

 

A műsort a 3. számú Búzavirág Idősek Otthonának írt „Pózvai Öreg cimborák” indulója zárta, melyet a Búzavirág Otthon kultúrcsoportja adott elő. Az induló szövegét, Ódry Lajos Pro Urbe kitüntetetéssel bíró karnagy írta.

 

A meghitt, családias, színvonalas, bensőséges ünnepségen az ellátottak, a vendégek és a dolgozók egyaránt kellemesen érezték magukat.

 

 

 

 

Margaréta Otthon

 

A Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézmény Margaréta Otthona karácsonyi műsora 2016. december 19-én 9.00 órai kezdettel Kósa János mb. intézményvezető ünnepi köszöntőjével kezdődött.

 

Ezt követően az Otthon színjátszó csoportjának műsora következett. Az ellátottak Betlehemes játékkal, versekkel, dalokkal köszöntötték a karácsonyt.

 

Az ünnepséget megtisztelték jelenlétükkel az intézmény vezetői, a fenntartó képviselői, a meghívott gondnokok, az intézmény házi orvosa, és Zalaegerszeg város evangélikus lelkésze.

 

Az ünnepséget követően az ellátottak a mentálhigiénés kollégákkal beszélgettek az ünnep fontosságáról, az ünnephez kapcsolódó szokásokról.

 

 

 

 

 

Napraforgó Otthon

 

Elsőként Hegyi Erzsébet telephelyvezető köszöntötte a megjelent vendégeket, dolgozókat és az ellátottakat. Rövid beszédében szeretetben, békében gazdag karácsonyt kívánt mindenkinek.

 

Az otthonban lakó ellátottak előadásában „A kis Jézus megszületett” című zenés-táncos műsor következett, melyben a zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola énekkara működött közre. A műsor zárásaként gitár kísérettel szólalt meg az Ave Maria.

 

Az ünnepség után az ellátottak részére ajándékokat osztottak ki.

 

 

 

 

 

 

Sárga Rózsa Otthon

 

A Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézmény Sárga Rózsa Otthona 2016. december 22-én délután tartotta karácsonyi ünnepségét a meghívott vendégek, ellátottak, hozzátartozók és dolgozók körében.

 

A rendezvényen részt vett dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Manninger Jenő miniszteri biztos, Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója, akik ünnepi köszöntőjükkel és személyes ajándékukkal örvendeztették meg az intézmény ellátottait.

 

A műsorban Siketné Varga Malvin és Baráth Zoltánné ellátottak szavaltak karácsonyi verseket, valamint a dolgozók lelkes csapata a Szeretet Himnusza költeményt adták elő.

 

Az ünnepséget követően dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott átadta a Zala Megyei Kormányhivatal ajándékát az időseknek. Györe Edina, a Kirendeltség Igazgatója szintén átadta a kollégáival közösen készített ajándékokat. Manninger Jenő miniszteri biztos Úr az ellátottaknak gyümölcskosarakkal kívánt boldog karácsonyt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aranytölgy Otthon

 

A Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézmény Aranytölgy Otthona 2016. december 22-én tartotta karácsonyi ünnepségét. A bensőséges ünnepen szentmise keretében Dr. Hada László zalakarosi plébános mondott köszöntőt.

 

Az ünnepségen rövid köszöntőt mondott Kósa János megbízott intézményvezető és Schveigerné Kovács Erika, az Aranytölgy Otthon megbízott telephelyvezetője. A műsort Olasz Lajosné ellátott verse nyitotta meg, majd Schveigerné Kovács Erika egy tanulságos mesét adott elő. Az ünnepséget a dolgozók énekkarának műsora zárta.

 

Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója személyes ajándékkal lepte meg a lakókat, melyet munkatársaival közösen osztottak szét. Ezt követően az ellátottak részére is átadásra kerültek az intézmény ajándékai.

 

Az otthon lakóinak karácsonyi ünnepsége, meleg és szeretetteljes légkörben zajlott.