ESEMÉNYNAPTÁR

April 2020
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

szgyf_banner.jpg

Üdültetés

2018. február 8.

A Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézményben tett látogatást a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetése.

Nem ez volt az első alkalom, ahol a rendőrök a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége fenntartásában lévő intézmények ellátottaival kapcsolatba kerültek. A tavalyi évben karácsonykor nagyszabású gyűjtést szerveztek a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat szakmai egységeiben nevelt gyermekek számára. A ruhákból, cipőkből, játékokból, édességből álló, mintegy 120 csomagot dr. Sipos Gyula vezérőrnagy, megyei rendőrfőkapitány adta át a gyermekek számára.

A mostani látogatás célja az volt, hogy a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai betekintést nyerjenek az intézmény mindennapjaiba, megismerjék egy szociális intézmény belső működését, az intézményben folyó szakmai munkát.

A rendőrségi szakemberek látogatásának egyik legfőbb célja a tudástranszfer mellett az egyéni érzékenyítés, valamint a társadalmi felelősségvállalás erősítése volt.

A Kirendeltség részéről fontosnak tartjuk, hogy a két szervezet minél inkább megismerje egymás működését, feladatait, szakmai értékeit, céljait, mert ez jelentősen elősegíti a szervezetek közötti hatékony együttműködést.

A Rendőr-főkapitányság vezetői elkötelezettek az együttműködés folytatása mellett, a látogatás megerősítette azt a szándékot, hogy saját lehetőségeiken belül (pl. prevenciós célú előadások, tematikus programok, rendezvények megszervezésével, az önkéntes munkában történő részvétellel) segítik az intézmények munkáját.

A rendőrségi vezetők látogatása egy folyamat első lépcsője, a tervek szerint a megye valamennyi állami fenntartású szociális és gyermekvédelmi intézményét felkeresik még az idei esztendőben.

Együttműködés a Zala Megyei Rendőr-főkapitánysággal

Györe Edina, a Zala Megyei Kirendeltség igazgatója prezentációjában bemutatta a Kirendeltség fenntartásában működő intézményeket, majd ezt követően került sor az intézmény megtekintésére.

Együttműködés a Zala Megyei Rendőr-főkapitánysággal